Image Alt

Το αρχειο

Σεπ 19 2019 - Σεπ 19 2019

Το αρχειο

Σχετικα με το Αρχειο

Το Τοπικό Αρχείο Χαλανδρίου είναι ένα ψηφιακό αποθετήριο όπου συγκεντρώνονται, ταξινομούνται και παρουσιάζονται τεκμηριωμένα αντίγραφα αρχειακού υλικού αλλά και πρωτότυπα ψηφιακά έργα, που διαθέτουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, άτομα και τοπικές ομάδες. Φιλοξενεί επίσης το ίχνος αρχειακού και βιβλιογραφικού υλικού που εντοπίζεται σε άλλα φυσικά ή διαδικτυακά αποθετήρια. Ως μηχανισμός συλλογής και οργάνωσης πηγών, και εργαλείο πρόσβασης σε αυτές, το Τοπικό Αρχείο φιλοδοξεί να συμβάλει στην παραγωγή γνώσης για θέματα σχετικά με την τοπική ιστορία, τη συλλογική μνήμη και την πολιτιστική κληρονομιά του Χαλανδρίου (για τη δημιουργία του, δείτε στο «Η ΙΔΕΑ»).
Για την αναζήτηση τεκμηρίων στη βάση του Τοπικού Αρχείου: α) συμπληρώστε τη λέξη-κλειδί που σας ενδιαφέρει (χωρίς εισαγωγικά) στο σχετικό πεδίο (🔍️) (π.χ. Χαλάνδρι, Αδριάνειο, ύδρευση), β) επιλέξτε μια ομάδα τεκμηρίων από τη λίστα με τις προκαθορισμένες «Θεματικές συλλογές» (item sets), γ) αναζητήστε και συνδυάστε τους διαθέσιμους όρους και κριτήρια που σας ενδιαφέρουν στο πεδίο «Advanced search», δ) για τεκμήρια που φιλοξενούνται σε άλλα ψηφιακά αποθετήρια, αναζητήστε τον σύνδεσμο στο πεδίο «Πηγή» (Source).
© Το περιεχόμενο του Τοπικού Αρχείου υπόκειται στις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων. Σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και τους όρους χρήσης του αρχειακού υλικού, δείτε αναλυτικά στο «ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ».
Date
  • Σεπ 19 2019 - Σεπ 19 2019

Location
a

Tue ‒ Thu: 09am ‒ 07pm
Fri ‒ Mon: 09am ‒ 05pm

Adults: $25
Children & Students free

673 12 Constitution Lane Massillon
781-562-9355, 781-727-6090